eesti yorkshire terjerite tõuühing
Yorkshire terjeri kutsikas

MTÜ Eesti Yorkshire Terjerite Tõuühing

 

Kogu informatsioon, mida siit lehelt leiate  – on aastate jooksul kogunenud kasvatajate teadmistest ja tõualastest koolitustest. Paljud kasvatajad on läbinud põhjaliku EKL kasvatajakoolituse ja saanud diplomi.

Yorkshire terjerite kasvatajatele on see hobitegevus. Pöörame suurt tähelepanu kvaliteedile tõuaretuses. Palju oleme infot saanud ka koostöö raames välismaa kennelitest ja kirjandusest.

Meil on heameel teid tervitada Yorkshire Terjerite Tõuühingu kodulehel, mis on meie kenneltegevuse peamiseks häälekandjaks.

Yorkshire terjer on populaarne pisike, energiline, põikpäine toakoer ja parim pereliige!

Miks valida tõukoer?

 
Eesti Kennelliidu andmetel on registreeritud Eestis 2359 yorkshire terjerit (seisuga 01/2023). Kiire populaarsuse kasvuga on paljudes tõugudes hoolimatu ja teadmatu kasvatamise tulemusena täheldatud tõustandardist kõrvalekaldeid. Selleks, et tõugu propageerida ja aretust suunata loodi 2007 aastal Eesti Yorkshire Terjerite Tõuühing.
 
Sageli hindavad yorkshire terjereid näitustel kõikide tõugude kohtunikud, kes tõugu kunagi kasvatanud pole ja on kujundanud oma mulje tõust pigem näituste võitjate ja nende esitajate baasil. Et valikuid teha, keda aretuses kasutada ja keda mitte, on oluline saada hinnanguid ka neilt ekspertidelt, kes on tõuga seda kasvatades kokku puutunud. 
 
Meie üheks väljundiks on informeerida inimesi läbi tõuühingu kodulehe, pakkudes neile nõuandeid, uuemat infot tõu ja kasvatuse kohta. Samuti tahame kodulehe kaudu propageerida nende kasvatajate tööd, kes panevad rõhku tõuaretuses kvaliteedile mitte yorkshire terjerite rohkearvulisele levitamisele.
 
Suurimaks tähelepanu keskmeks on kutsikaostjate teavitamine tõust ja temaga kaasnevatest vajadustest. Oleme seda meelt, et yorkshire terjer on pere- ja/või näitusekoer aga mõlemal juhul vajab hoolitsemist tema uhke kasukas.
eesti yorkshire terjerite tõuühing
eesti yorkshire terjerite tõuühing

Miks olla tõuühingu liige?

 
  • See on parim viis saada ja anda infot ning vahetada sarnase huviga inimeste ringis kogemusi yorkshire  tõugu koera pidamise ja tõu aretamise kohta
  • Sul on võimalik saada asjalikke nõuandeid yorkshire  kasvatamise, koolitamise, tervise, näitustel osalemise ja paljude muude valdkondade kohta
  • Sa võid kaasa rääkida yorkshire terjeri tõu aretuse olulistes küsimustes
  • Sa saad soodustingimustel osaleda ühingu korraldatud üritustel ning lüüa ise kaasa ürituste organiseerimisel
  • Ühingust saad abi ja nõu oma koerale sobiva paarilise otsimisel ning ühing vahendab infot sündivate ning sündinud pesakondade kohta
  • Ühingus saad suhelda toredate inimestega, kellel on Sinuga ühine hobi – yorkshire terjer
  • Ja veel palju teisi põhjuseid…

Kas teadsite , et EKL andmebaasis on 12/2023 hetkeseisuga: 2414 yorkshire terjerit.

Yorkshire terjeri hooldus

Yorkshire terjer on ülipopulaarne väike toakoer, kelle karvkate vajab pidevat hoolt, eriti siis kui teil on plaanis näitusel käia või karva pikana hoida. Karvatekstuur võib koertel olla täiesti erinev. Igapäevase karvahoolduse teevad kaasaegsed hooldusvahendid kiireks ja mugavaks. 

Reeglina oleme harjunud tänavapildis nägema pügatud koeri. Paar korda aastas tehakse salongis teie koer ilusaks. Kodus pesemiseks vajate samuti korralikke hooldusvahendeid, mis on ohutud teile lemmikloomale.

Tõuühing soovitab SO POSH karvahooldusvahendeid!

 
So Posh on suurepärane karvahooldustoode teie näitusekoerale või kodulemmikule. So Posh tootesari I’m So Silky on välja arendatud pikakarvalistele koertele. Ei sisalda parabeene. Ei tekita allergiat. Ei sisalda ohtlike säilitusaineid. Koera karv jääb uskumatult siidine. 
 
Küsite, et kust osta saab? Vaata: VIPDOG e-poest

Kasulikud lingid

Organisatsioonid:
FCI  – Rahvusvaheline Kinoloogiline Föderatsioon
EKL – Eesti Kennelliit
LKD – Leedu Kinoloogiline Ühing
LKF – Läti Kinoloogiline Föderatsioon
SKK – Rootsi Kennelliit
SKL – Soome Kennelliit
RKF – Venemaa Kinoloogiline Föderatsioon

EYTTY kennelid:

  1. MAGICAL CHARMER
  2. ELEGANT BAUBLES
  3. SOLARSOUL
  4. NORDICS HÜTTE
Scroll to Top